Hallo! Ik ben Vera Baardolf (2001). Het allerliefste ben ik de hele dag aan het tekenen, schilderen, knippen, scheuren, plakken, snijden, gutsen, stempelen, enz. Ik houd ervan als mijn vloer bezaaid ligt met knipsels om collages mee te maken en als mijn vingers onder de inkt zitten. Ik houd van sprokkelen in het bos of aan het strand, van het verzamelen van mooie bladeren, veren of gedroogde bloemen. De kleuren en de grillige, organische vormen die ik vind, inspireren me bij het maken van mijn werk.
De natuur is een belangrijk thema in mijn werk. Ook vertraging, verstilling en aandacht voor je omgeving zijn onderwerpen waar ik mee bezig ben. Ik vind het mooi om in mijn werk aandacht te besteden aan iemands gevoelsleven, doorkijkjes te geven in binnenwerelden. Daarnaast zijn ook oude ambachten en handgemaakte producten een bron van inspiratie voor mij.

Ik maak zowel illustraties als vrij werk. Ik houd van poëzie en mooie verhalen, van grafische technieken zoals lino- en houtsnede, maar net zo goed van het maken van collages of schilderijen. Ik vind het leuk om diverse projecten te doen, van het maken van een klein boekje tot aan een groot werk voor aan de muur. Ook vind ik het inspirerend om interacties aan te gaan met muziek, geluiden en gesproken tekst.

Exposities:
2023 · Crafts Academy - Crafts Council Nederland · Dutch Design Week · Eindhoven · groepsexpositie
2023 · Ambacht in beweging | moving craft · De Grafische Werkplaats Amsterdam · Amsterdam · solo-expositie
2023 · Meanderen · DOK in OPEN · Delft · groepsexpositie

2022 ·
Katoendrukken verbeeld in patronen
· De Katoendrukkerij · Amersfoort · solo-expositie

Residenties:
2023 · LekArt Air · Culemborg

Stages:
2023 · GWA · Grafische Werkplaats Amsterdam
2023 · Merlijne Marell · Zelfstandig illustrator & kunstenaar
2023 · Hester Jolink · Theatervormgever
2023 · Ronald Schinkelshoek · Special props & modelmaking

Opdrachtgevers/samenwerkingspartners:
Back to Top